Kasdienis maisto ruošimas lauko sąlygomis ant savadarbių krosnelių, kurios švaisto daug išteklių ir nėra efektyvios, įtakoja oro taršą ir vėliau kelia problemas patiems gyventojams.

Maždaug prieš penkerius metus Toyota Energy sugalvojo energiją tausojančią krosnelę.

Ji kaip ir įprastinė kūrenama anglimis arba malkomis, tačiau sutaupo 40 proc. energijos ir ilgiau išlieka karšta.

Aprūpinus jomis keliolika tūkstančių Ganos gyventojų išradimas pasirodė tikrai efektyvus. Pagerėjo kaimo gyventojų sveikata, taip pat buvo sutaupoma nemažai kuro.

Krosneles imtasi gaminti masiškai, o jos dalinamos labiausiai nuo dūmų ir nepritekliaus kenčiantiems regionams. Nustatyta, kad šiuo metu pusę pasaulio žmonių valgiui gaminti naudoja anglis arba malkas, todėl šios krosnelės turėtų gerokai sumažinti plaučių ligas ir anglies dioksido emisiją besivystančiose pasaulio šalyse.