Kiaulė taupyklė, varlė, gyvatė, garlaivis, žaidimai iš vienkartinių indų – tokių dirbinių iš atliekų kvietė pasigaminti į Jūros šventę atvykęs Žaliasis konteineriukas. Čia aplinkosaugos projekto „Aš – žalias“ personažas su savo komanda pristatė edukacinę programą vaikams ir kvietė mažuosius ir jų tėvelius suremti pečius tam, kad buityje susidarančios atliekos būtų prikeltos antram gyvenimui.

Jono kalnelyje aktoriai vaikams parodė spektakliuką apie atliekų rūšiavimą, rengė žaidimus, viktorinas ir dalino prizus. Projekto simbolika papuoštoje palapinėje veikiančiose kūrybinėse dirbtuvėse buvo galima piešti, lankstyti origami, žaisti rūšiuoti skatinantį kompiuterinį žaidimą.

Šventėje skambėjo specialiai projektui grupės „Liūdni slibinai“ sukurtas himnas, kviečiantis būti neabejingais, saugoti aplinką ir rūšiuoti atliekas. Savo pasiryžimą gyventi tausojant aplinką šventės svečiai išreiškė pasirašydami Žaliąją deklaraciją.

„Rūšiuoti atliekas Lietuvoje dar nėra savaime suprantamas dalykas. Rodydami kaip iš atliekų pasigaminti darbelius, mokydami rūšiuoti atliekas kviečiame vaikus ir jų tėvelius tapti aktyviais atliekų tvarkytojais, keisti kasdieninius įpročius ir pažadinti kiekvieno asmeninę atsakomybę „gyventi žaliai“, – tvirtino aktorius Eugenijus Rakauskas.

Edukacinėje programoje vaikai buvo mokomi pasigaminti įvairių dirbinių iš atliekų