Kauno regioninė energetikos agentūra (KREA) dalyvaudama projekte „Energetika Merams“ šiais metais suorganizavo Energetikos dienos renginius skirtingose Lietuvos savivaldybėse. Buvo aplankyti Pakruojo, Anykščių, Jurbarko, Šilalės, Elektrėnų, Akmenės ir Trakų miestai.

KREA specialistai apsilankė vietinėse mokyklose bei darželiuose. Renginiuose dalyvavo daugiau nei 1000 vaikų. Darželiuose buvo lankomi vyriausieji (ikimokyklinukai), o mokyklose - penktų bei šeštų klasių mokiniai. 

„Jaunimas yra būsimi didžiausi energijos vartotojai. Tai jie ateityje mokės už elektros, šilumos ir vandens sąskaitas. Labai svarbu juos nuo mažens supažindinti su taupiu energijos vartojimu, jo svarba ir nauda. Tik po truputį keisdami gyventojų įpročius galime pakeisti esamą situaciją“ – teigė KREA direktorius Feliksas Zinevičius.

Vaikai susitikimų metu buvo mokomi kaip reikia taupyti energiją mokykloje ir namuose: išjungti šviesą išeinant iš kambario, taupyti šilumą sandarinant langus, naudoti mažiau vandens ir kt. Aktyviausi į susitikimus atsinešdavo savo piešinius bei juos pristatydavo renginio metu.

Energetikos dienos darželyje

Norint atraktyviai ir suprantamai pateikti energijos taupymo temą vaikai susitikimų metu buvo įtraukti į skirtingas užduotis – buvo rašomi šūkiai energijos taupymo tema (pvz. „Energiją taupyk – pinigų tu nešvaistyk!“), piešiami plakatai ir piešiniai atsinaujinančios energijos tema, atsakinėjama į viktorinos klausimus. Susitikimų metu buvo rodomi mokomieji animaciniai filmukai, mokantys energijos taupymo, pristatantys atsinaujinančios energijos išteklių rūšis.


Energetikos diena – tai puiki proga pakeisti energijos vartojimo įpročius jau šiandien!