Rugsėjo 11-14 dienomis Maskvoje vyko devintasis tarptautinis jaunųjų miškininkų konkursas. Šiame konkurse dalyvavo Anykščių rajono Troškūnų Kazio Inčiūros vidurinės mokyklos Jaunųjų miško bičiulių būrelio „Girinukas“ , kurį globoja Anykščių miškų urėdija, narės Ugnė Kustaitė ir Alina Undaravičiūtė.

Laimėjusios Jaunųjų miško bičiulių sambūrio rengtą konkursą „Tiriamieji darbai miške“ bičiuliukės savo darbą „Ąžuolo jaunuolynų būklės tyrimai“ pristatė Maskvoje. Konkurse dalyvavo 35 šalių atstovai, kurie pristatė 52 tiriamuosius darbus. Dalyviai atvyko iš Argentinos, Brazilijos, Japonijos, Indonezijos, Nigerijos , Gvinėjos, Kenijos, Malaizijos ir kitų šalių. Darbus vertino komisija sudaryta iš penkiolikos narių, penki Rusijos atstovai, kiti iš užsienio šalių – Kenijos, Brazilijos, Suomijos, Korėjos...Dvi dienas dalyviai ir komisija klausėsi pranešimų. Visuose pranešimuose vyravo pagrindinė mintis – saugoti ir tirti mišką.

Dalyviams buvo organizuota viktorina miškų tema. Suskirstyti į šešias komandas jaunieji miškininkai turėjo galimybę artimiau susipažinti su kitų šalių atstovais ir susidraugauti. Smagus buvo vakaras po visų darbų pristatymo, kai koncertavo Krapivinsko miškų kolegijos studentai. Visiems konkurso dalyviams buvoorganizuota ekskursija po Kremlių.

Ugnės Kustaitės ir Alinos Undaravičiūtės darbas buvo įvertintas trečio lygmens prizais. Konkurse pirmą vietą laimėjo Brazilijos atstovė. Moksleivės įgavo patirties, kuri bus reikalinga ateityje studijuojant universitetuose.

Teksto ir nuotraukų autorė JMBB "Girinukas" vadovė Rasytė Gaidienė