Vykdant šią akciją ypatingas dėmesys buvo sutelktas ne tik automobiliams bet ir žvejams. Tikrinti leidimai, turima įranga. Patikrinus Petraičių užtvankos telkinyje tvarkingai žvejojusius žvejus, važiuojant pro užtvanką mažiau nei šimtas metrų nuo jos buvo pastebėti du asmenys: vienas jų buvo vandenyje, kitas ant kranto.

Aplinkosaugininkams ši situacija sukėlė didelių įtarimų. Sutiktas pilietis R.B. turėjo kibirą, kuriame buvo lydeka mažesnė nei 45 cm (31,5 cm)., 13 raudžių ir 15 ešerių. Jam surašytas protokolas pagal ATPK 87 str. 3 d, nes jis sutiktas arčiau kaip 100 m. nuo užtvankos su kibiru žuvies, o žvejyba čia draudžiama. Vyras neturėjo dokumentų leidžiančių žvejybą. Žuvis su kibiru iš pažeidėjo paimta. 

Antrasis, šlapiais drabužiais sulaikytas pilietis K.J. paaiškino, kad žvejojo rankomis. Aplinkosaugininkai įrankių nerado, be to, žuvys buvo negyvos. Tad pastarajam piliečiui taip pat surašytas protokolas pagal 87 str. 3 d., nes pats teigė, jog žvejojo arčiau kaip 100 m. nuo užtvankos, o kibire rasta lydeka mažesnė kaip 45 cm. Pilietis pateikė LMŽD išduotą leidimą, kuris galioja tik Petraičių užtvankoje, o ne upelyje, kuriame kaip pats teigė žvejojęs. 

2014 m. rugpjūčio 8 d. bus nagrinėjamos abiejų piliečių bylos ir taikomos atitinkamos baudos bei teikiama gamtai padaryta žala už neteisėtai sugautas žuvis, kurią abu vyrai turės atlyginti „solidariai“.

Pastebėję gamtoje daromus pažeidimus, skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112.