Auganti žmonijos populiacija vis labiau sunkia Žemės resursus ir tai pastebi finansinės institucijos. Bankams, kurie yra priklausomi nuo ilgalaikės padėties žemės ūkio sektoriuje, tvarus vystymasis yra geriausia galimybė valdyti riziką ir užsitikrinti sėkmingą tolimesnę veiklą.

Tarptautinis laukinės gamtos fondas (World Wildlife Fund, arba WWF) pradėjo intensyviai dirbti su tarptautiniais bankais, kad galėtų paskatinti greitesnį žemės ūkio sektoriaus perėjimą prie tvarių gamybos būdų. Organizacija jau seniai suprato, kad siekdama išsaugoti pasaulio bioįvairovę privalo veikti plačiame diapazone. Neužtenka vien kurti saugomas teritorijas ar imtis protestų jei aplinkui esanti žmonijos veikla vis labiau eikvos išteklius ir vis tiek vienaip ar kitaip kenks aplinkai. Perėjimas prie tvarių vystymosi būdų tiesiogiai prisidės ir prie bioįvairovės išsaugojimo.

Artimais WWF partneriais jau tapo tarptautiniai bankai „Rabobank“, „Credit Agricole“, „Vokietijos plėtojimo bankas“ ir „Olandijos plėtojimo bankas“. Gamtos apsaugos organizacija siekia gauti besivystančių šalių ūkininkams lengvatines paskolas, kad šie galėtų greičiau modernizuoti savo ūkį ir pereiti prie tvarių ūkininkavimo metodų. Šiuo atveju išlošia ir finansinės institucijos, nes jos glaudžiai susijusios su žemės ūkio sektoriumi ir yra suinteresuotos jo stabilumu, kuriam vis labiau grasina išteklių eikvojimas, klimato kaita ir kiti procesai.

Gero verslo standartas

Tvaraus žemės ūkio principai ir informacija sudėta į „The 2050 Criteria“ rinkinį. Antrinė jo paskirtis - padėti gamintojams ir investuotojams geriau susigaudyti kokį poveikį atskira žemės ūkio veikla daro aplinkai ir žmonių bendruomenėms. Grafiką sudarė WWF specialistai, kurie seka ir analizuoja 50-ies pagrindinių maisto produktų gamybą ir prekybą bei bendradarbiauja su 60 didžiausių pasaulio maisto gamintojų ir augintojų.

„The 2050 Criteria“ jau susilaukė pripažinimo. „Afrikos plėtros bankas“ ir „Credit Suisse“ bankas šias gaires jau priėmė į savo vidinę sistemą. Ja remiamasi kai norima suteikti paskolas privačiam verslui, kuris susijęs su maisto auginimu ar perdirbimu.

Detaliau patyrinėti infografiką galite ČIA.

Daugiau informacijos apie „The 2050 Criteria“ ČIA.

Atsisiųsti visą informacinį rinkinį galite iš ČIA.