"Kitaip nei reketu to negaliu pavadinti. Visus metus mane verčia šiukšles mesti į 120 litrų talpos konteinerį, jis ištuštinamas kartą per savaitę. Tačiau mudu su žmona per tokį trumpą laiką nė pusės jo nepripildome. Tai negi smėlį turiu pilti, kad vežėjai kas savaitę išvežtų pilną konteinerį?" - "Lietuvos žinioms" sakė Rimantas M., gyvenantis nuosavame name Telšiuose.

Anot jo, šiukšlių vežėjai, paprašyti atliekas išvežti tik kas antrą savaitę, nesileidžia į kalbas.

Jėrubaičiuose, Plungės rajone, įrengus naują sąvartyną, į kurį buitinės atliekos vežamos iš Mažeikių, Skuodo, Telšių, Plungės ir Rietavo, buvo patvirtinti nauji vietinės rinkliavos dydžiai. Minimalus dydis gyventojams, gyvenantiems nuosavuose namuose Telšių mieste, šiuo metu yra 175 litai.

Jėrubaičių sąvartyną nuo pat jo įkūrimo dienos, 2008 metų liepos 1-osios, eksploatuoja Telšių regiono atliekų tvarkymo centras (TRATC). Pasak bendrovės atstovų, tai vienintelis regione veikiantis nepavojingų atliekų sąvartynas. "Jis veikia jau trečius metus, tačiau gyventojai sunkiai supranta, kad jie moka ne tik už šiukšlių išvežimą, bet ir sąvartyno priežiūrą, jo eksploatavimą bei pačios rinkliavos administravimą", - aiškino TRATC atstovė Daiva Eirošienė.

Panaši padėtis susiklostė ir kitose savivaldybėse, kurių gyventojų buitinės atliekos vežamos į tą patį Jėrubaičių sąvartyną, rašo "Lietuvos žinios".