Penktadienį vasaros sostinėje Palangoje prasidėjo keturias dienas truksiantys „Žaliųjų europiečių atostogų“ renginiai. Renginio organizatorė – Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje – šiemet ragins gyventojus saugoti Baltijos jūrą ir aktyviau rūšiuoti buitines atliekas.

„Žaliųjų europiečių atostogų“ miestelis įsikūrė Palangos miesto centrinėje aikštėje prie autobusų stoties. Renginiai ir edukacinės veiklos, susijusios su atliekų rūšiavimu ir Baltijos jūros ekosistemos apsauga, vyks rugpjūčio 12-15 d. vakarais nuo 18 iki 22 val.

„Ketvirtus metus rengiamos „Žaliosios europiečių atostogos“ tampa gražia tradicija, svarbia ekologinio sąmoningumo iniciatyva pajūrio regione, – sako dr. Natalija Kazlauskienė, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovė. – Šiais metais per ilgąjį Žolinės savaitgalį poilsiautojams ir palangiškiams kasdien siūlysime daug edukacinių ir kūrybinių veiklų, pasirodymų ir gyvo garso koncertų. Taip, įtraukdami lankytojus į patrauklias ir interaktyvias veiklas, sieksime, kad visi kartu susimąstytume apie savo kasdienį elgesį ir jo poveikį gamtai ir mūsų aplinkai".

Daugiau informacijos rasite čia

Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir naujienų portalas apie gamtą ir ekologiją GRYNAS.lt bei DELFI skaitytojus kviečia dar kartą stabtelėti ir susimąstyti apie atliekų rūšiavimo svarbą ir dalyvauti nuotraukų konkurse „(EKO) LOGIKA. Kad Žemės planeta būtų sveika!“.

Siųskite savo vaizdinius pavyzdžius, kaip Jūs rūšiuojate atliekas, ar kokių esate matę gerų pavyzdžių kaimynų namuose, ar ką reikėtų daryti, kad žemės planeta būtų sveika!

Savo užfiksuotas nuotraukas, kurios geriausiai atspindi EKO (LOGIKĄ), siųskite el. paštu:grynas@grynas.lt iki rugpjūčio 17 dienos, o rugpjūčio 18 dieną skelbsime balsavimą.

Daugiausiai skaitytojų balsų surinkusios fotografijos autoriui atiteks Europos Komisijos atstovybės ir DELFI prizai.