Skaičiuojama, kad šalyje yra registruota apie 3 tūkst. vandens motociklų, už kuriuos dauguma jų savininkų nepagaili ir 60 tūkst. litų. Tačiau didžiausia bėda juos ištinka, kai nori savo transportą panaudoti. Pajūryje yra daug zonų, kur vandens motociklai nepageidaujami - Kuršių nerijos nacionalinio parko teritorija, Pajūrio regioninio parko ribos, Baltijos jūros biosferos poligonas ir Baltijos jūros talasalogoninis draustins. O štai pavyzdžiui, Palangoje plaukioti motociklu galima, bet įvažiuoti į pliažą ir iškrauti jį ten draudžiama.

„O kur man plaukioti? Aš už motociklą sumokėjau 60 tūkst. litų. Moku mokesčius, pirkdamas degalus, sumoku už akcizą. Faktiškai visuose ežeruose negalima plaukioti, lieka tik jūra. O atsivežęs motociklą į pajūrį turiu jį ant kupros arba oru nusigabenti į vandenį?" – kaunodienai.lt skundėsi vilnietis Sergejus.

Pajūrio regioninio parko atstovai sutinka, kad oficialių įvažų prie jūros, kurios reikalingos vandens motociklininkams nėra, nors buvo planuota tokias įrengti. O kol kas draustinio teritorijoje sučiupti motociklininkai baudžiami baudomis nuo 100 iki 500 litų.

Šiuo metu oficialiai į jūrą motociklus galima nuleisti tik Šventosios uoste, tačiau už tai tenka susimokėti 20 litų mokestį.