Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai kartu su policija tikrino transporto priemonių išmetamas dujas. Aplinkosaugininkai turi prietaisus kiekvienai variklio rūšiai tikrinti ir agentūros atlieka planinę tiek benzininių, tiek dyzelinių variklių išmetamų dujų kontrolę. Praėjusią savaitę Plungėje tikrintos transporto priemonės su benzinu ir dujomis varomais varikliais. Dėl prasto oro daug transporto priemonių patikrinti nepavyko. Buvo patikrintos 35 mašinos. Visų stabdytų ir tikrintų transporto priemonių varikliai dirbo be priekaištų, tad anglies monoksido viršijimų išmetamosiose dujose nenustatyta.

Prieš mažiau nei mėnesį Plungėje buvo tikrintos transporto priemonės su dyzeliniais varikliais. Tuomet buvo patikrintos 25 mašinos ir vienu atveju nustatytas leistinų normų išmetamose dujose viršijimas. Vairuotojui buvo surašytas protokolas.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK 82 str.) transporto ir kitų judamų priemonių, viršijančių išmetamų teršiančių medžiagų kiekio ribinius dydžius, savininkams numato baudas nuo 28 iki 57 eurų. Jei pažeidėjas įkliūva antrą kartą, jam gresia bauda nuo 57 iki 144 eurų.

Transporto, viršijančio išmetamų dujų kiekį skaičius kasmet mažėja. Pernai ŠRAAD darbuotojai patikrino beveik 700 transporto priemonių, 37 iš jų viršijo leistinus normatyvus. 2014 metais buvo patikrinta daugiau kaip 800 automobilių ir nustatyti 135 leistinų normatyvų viršijimai.
Vairuotojų patikrinimas