Naudingosios iškasenos priklauso valstybei. Jų gavybą ir pardavimą galima vykdyti tik turint Lietuvos Geologijos tarnybos išduotą leidimą, žemės nuomos sutartį ir parengtą naudojimo projektą. Tuomet už išgautus gamtinius išteklius mokami ir mokesčiai.Tačiau norėdami pasipelnyti, nepaisydami reikalavimų, apsukrūs piliečiai atokesnėse rajono vietose vykdo savavališką išteklių gavybą. Įtariamų asmenų išteklių grobstymu nustatymą apsunkino tai, kad ištekliai buvo kasami po darbo valandų ar nedarbo dienomis, miškingoje vietovėje kur nėra gyventojų. Agentūros specialistai, pasitelkę gyventojus ir stebėdami sklypą patys, per šių metų birželio ir liepos mėnesius nustatė įtariamą įšteklių grobstymu asmenį.

Kaišiadorių aplinkosaugininkai neturi duomenų apie šiame karjere buvusius išteklių kiekius, tačiau vizualiai įvertinus dabartinę būklę savavališkai galėjo būti iškasta apie 2000 kubinių metrų žvyro-smėlio.Skaičiuojant pagal galiojančią žalos gamtai skaičiavimo metodiką padaryta žala gamtai siekia apie 56 tūkst. litų.

Visa surinkta informacija apie savavališką gamtinių išteklių kasimą perduota Kauno apygardos prokuratūrai su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą.