Veterinarijos inspektoriai patikrinimų metu nustatė, kad ūkininko laikomi 44 įvairaus amžiaus galvijai kenčia alkį, nepakankamai girdomi, sulysę, ūkiniuose pastatuose gausu mėšlo, siekiančio karvių tešmenis ar net pilvus. Galvijai ištisus metus – žiemą ir vasarą – laikomi lauke, neapsaugoti nuo vėjo, lietaus, sniego ir šalčio. Iš lentų sukaltame aptvare be durų jie negali atsigulti, pasislėpti nuo blogo oro, nėra ėdžių, talpų vandeniui. Diršonių kaimo gyventojo netinkamu elgesiu su gyvūnais ne kartą skundėsi ir kaimynai, už pasikartojančius pažeidimus jam buvo taikytos baudos, keliais atvejais kreiptasi į teisėsaugos institucijas dėl veterinarijos inspektorių nurodymų nevykdymo.

Dėl gyvūnų konfiskavimo į Širvintų rajono apylinkės teismą buvo kreiptasi dar šių metų sausio pradžioje. Teismas atsisakė priimti prašymą, motyvuodamas tuo, kad ūkininko neprižiūrimais galvijais privalo pasirūpinti savivaldybės administracija, tačiau pažymėtina, kad savivaldybė tokių galimybių neturi.

,,Įvertinę, kad žiemą ūkinių gyvūnų būklė tampa kritiška, dar kartą kreipėmės į teismą. Privalome gyvūnus kuo skubiau perduoti kitam laikytojui, turinčiam tinkamas sąlygas juos įkurdinti ir pasirūpinti, nes šis senyvo amžiaus ūkininkas negali užtikrinti net minimalių gerovės reikalavimų, t.y. – neturi pašarų atsargų, nepajėgia aprūpinti savo augintinių net vandeniu“, – komentavo Širvintų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Leonardas Šmaukšta.