Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas patikslino 1999-aisiais patvirtintas Atliekų tvarkymo taisykles ir nustatė terminą, per kurį atliekas surenkanti ir vežanti įmonė surinktas atliekas turi pristatyti į jų apdorojimo įrenginius.

Aplinkos ministerijos atstovų teigimu, tai leis užtikrinti saugesnį atliekų, ypač medicininių, surinkimą ir pristatymą. Kol tvarkytojams nebuvo nustatyti atliekų pristatymo terminai, pastebėta atvejų, kai siekiant išvengti leidimų gavimo procedūrų ar taupant lėšas medicininės atliekos buvo saugomos automobiliuose ir negabenamos atliekų tvarkytojams, teigė Atliekų departamento Atliekų valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas Audrius Naktinis.

Nuo šiol atliekas surenkanti ir vežanti įmonė žmonių ir gyvūnų sveikatos priežiūros ar su ja susijusių mokslinių tyrimų atliekas į atitinkamus atliekų apdorojimo įrenginius turi pristatyti ne vėliau kaip per parą ar per dvi paras – priklausomai nuo jų pobūdžio – nuo to laiko, kai jas paėmė. Pavojingąsias atliekas – ne vėliau kaip per dvi paras. Šie reikalavimai įsigalios gegužės 1 dieną.

Taip pat yra patikslintas registracijos terminas, per kurį regiono aplinkos apsaugos departamentas turi įregistruoti atliekas tvarkančią įmonę tokių įmonių registre.