Ankstyvą š. m. liepos 7-osios rytą vienas iš Balninkų medžiotojų būrelio narių (Molėtų r.) kelyje Balninkai–Girsteitiškis pastebėjo stovintį automobilį. Medžiotojui automobilis sukėlė įtarimą, todėl jis nusprendė privažiuoti arčiau. Liudininkas teigia, kad netoli transporto priemonės pastebėjo žolėje paliktą brydę, o ja paėjęs, rado gulintį nušautą briedį. Apie šį įžūlų brakonieriavimo atvejį vyras pranešė aplinkosaugos inspektoriams ir į pagalbą pasikvietė kitus medžiotojus. Dar kartą atėję apžiūrėti briedžio, medžiotojai šalia jo pamatė vyrą, kruvinomis rankomis, kuris tikriausiai išsigandęs pašalinių, čiupo didelį baltą maišą ir pabėgo į mišką. Briedis jau buvo pradėtas doroti.

Į įvykio vietą nedelsdami atvyko Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai. Jie atidžiai apžiūrėjo vietą ir pagal žolėje paliktus pėdsakus pradėjo sekti bėglį. Pastarasis „mėtė pėdas“: iš pradžių išėjo į nupjautą pievą, kur pėdsakų nebesimatė, vėliau, vengdamas atvirų vietų, vėl įėjo į mišką. Būtent miške pareigūnai rado brakonieriaus krepšį, kuriame buvo kirvis, kepurė, vandens ir dar du tušti maišai. Sučiupti brakonierių aplinkosaugininkams padėjo policijos pareigūnai, kurie ir sulaikė pakeliui į Balninkus einantį pilietį S. D.

Jis prisipažino, kad nebūdamas medžiotoju, savavališkai paėmė sūnaus medžioklinį šautuvą ir išvažiavo pasidairyti žvėrių. Važiuodamas pamatė briedį, išlipęs iš automobilio prisėlino prie briedžio ir jį nušovė.

Už tai, kad neturėdamas teisės medžioti ir disponuoti šaunamuoju ginklu bei draudžiamu laiku nušovė briedžio patiną, S. D. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, paimtas medžioklinis graižtvinis šautuvas su optiniu taikikliu ir 3 šoviniai. Pažeidėjui gresia bauda nuo 868 iki 1737 eurų su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu. Jam taip pat teks atlyginti gamtai padarytą žalą – daugiau kaip 5550 eurų.