Neteisėta statybvietė yra ES struktūrinių fondų lėšomis sutvarkytoje Masčio ežero pakrantės dalyje, šalia pėsčiųjų tako ir pontoninės prieplaukos. Tokios būklės statybvietė ne tik darkė pakrantės ir miestą reprezentuojančios teritorijos vaizdą, bet ir kėlė realų pavojų žmonių, ypač vaikų, saugumui, pranešime spaudai informuoja Aplinkos ministerija.

Statytojas nevykdė nei VTPSI Telšių skyriaus reikalavimo, nei teismo sprendimo – neaiškios paskirties statinių per teismo nustatytą terminą nenugriovė, ignoravo ir antstolio reikalavimus vykdyti teismo sprendimą. Todėl pradėti priverstinio griovimo darbai. Juos stebi ir aplinkybes fiksuoja antstolis, siekiant išvengti incidentų, prie tvarkomos statybvietės patruliuoja policijos pareigūnai.

VTPSI primena, kad pradėti statyti statinį galima tik savivaldybės administracijai išdavus statybą leidžiantį dokumentą, o ypatingo ir neypatingo statinio statybos atveju – ir nustatyta tvarka pranešus VTPSI apie statybos pradžią ir pagrindinių statybos sričių vadovų pasamdymą ar paskyrimą. Savavališka statinių statyba ne tik užtraukia administracinę atsakomybę, bet, pačiam statytojui nepašalinus jos padarinių, dar reikalaujama atlyginti ir teismo sprendimu vykdomo priverstinio griovimo išlaidas.