Klaipėdos uosto vadovybė politinių oponentų skundus teisėsaugai dėl Šventosios uosto gilinimo defektų vertina kaip susidorojimą, o vietos žvejai tęsiamą įplaukos gilinimą ir toliau vadina bergždžiu, rašo "Lietuvos žinios".

Šiomis dienomis iš vakarų papūtęs smarkus vėjas mažutę latvių žemsiurbę Šventosios uosto įplaukos kanale blaškė ir supo ant bangų, trukdydamas siurbti smėlį ir jį pumpuoti gumine žarna į jūrą. Įsipareigojimas pasiekti numatytą gylį, matant atgal plūstantį smėlį, atrodė graudžiai.

Prieplaukoje glaudėsi keletas valčių, kurios netrukus bus iškeltos ant kranto ir išvežtos. Laivybos sezonas truks iki spalio 15 dienos, tačiau žemsiurbė baigti užduotį turėtų anksčiau.

Žvejai nesąmone vadina rudenį tęsiamą uosto įplaukos gilinimą, kurį apsunkina išminavimo darbai. "Jovalą padarė. Visa kopa nusėta trotilo miltais, mėtosi technikos sutraiškytų sprogmenų gabalai. Kol yra žemsiurbė, praplaukti įmanoma, gylio pakanka, bet kas bus, kai žemsiurbė išplauks? Ji dabar rausia ir rausia, o jūra smėlį atgal neša. Kai žemsiurbė išvyks, mes vėl būsime užnešti ir paliks mus likimo valiai. Smėlio kalnu užpylė kelią, kuriuo galėdavome žiemą iki jūros privažiuoti ir susikrauti žuvis. Iš kitos pusės yra privati "Energetiko" teritorija - juk nepatiks, kad ten mašinos su priekabomis važiuos, bet kada gali keliuką uždaryti", - dėstė LŽ A.Valiukas.

Apie tai žvejai informavo Žuvininkystės tarnybos direktoriaus pavaduotoją Vaclovą Petkų. Bet šis mano, kad žvejai kreipėsi ne tuo adresu, apie tai turėtų pranešti KVJUD Šventosios uosto direktorei Airidai Čėsnienei. "Gal ten užtektų buldozeriu nustumti smėlį?" - svarstė V.Petkus, paklaustas, kaip galima padėti žvejams privažiuoti prie jūros.