Nuotraukose ir vaizdo įrašuose – sąvartynas ir kelią į jį užtveriantis užtvaras yra, o dokumentuose tai nefiksuojama. Tokie stebuklai vyksta Telšiuose, kur verda kova dėl Džiugo gatvėje pilamų šiukšlių, skelbia "Lietuvos rytas".

Telšiškis Algirdas Bacevičius jau ketvirtą mėnesį mina įvairių institucijų slenksčius, kad mieste būtų panaikintas nelegalus sąvartynas, o į tai pro pirštus žiūrintys valdininkai būtų nubausti.

Netoli Džiugo gatvės garažą turintis A.Bacevičius dar spalį kreipėsi į Telšių rajono merą Vytautą Kleivą, tačiau miesto vadovo atsiųstame atsakyme konstatuota, jog savivaldybės įmonei „Telšių butų ūkis” žalienų atliekas – lapus, šakas – čia laikinai vežti leidžia savivaldybės administracijos direktoriaus raštas. V.Kleiva pažymėjo, kad aplinką teršiančias atliekas – plastiką, senas padangas, popierių – čia suveža patys gyventojai, todėl tai ne valdžios reikalas.

Neveiklumu pasipiktinęs telšiškis skundais užvertė Telšių policiją, parlamentarus, tačiau dėl šios problemos niekas piršto taip ir nepajudino. Vis dėlto antradienį meras patikino, kad jau parengtos dvi naujos aikštelės, kurios pradės veikti nuo pavasario.