Šiaulių miesto agentūros pareigūnai balandžio 9 - 10 d ienomis, tuo pačiu tikslu tikrino Šiaulių miesto garažų bendrijose įsikūrusius individualia veikla-automobilių padangų montavimu ir demontavimu užsiimančius asmenis. Labiausiai aplinkosaugininkams rūpėjo, kaip tvarkomos naudoti nebetinkamos padangos.  Tačiau Šiauliuose patikrinimų metu aplinkosauginių reikalavimų pažeidimų nenustatyta.

Balandžio 10 d. analogiška akcija vykdyta Pakruojo garažų bendrijose. Nors dauguma sutiktų ir apklaustų bendrijos narių buvo girdėję apie taikomus reikalavimus vykdomai remonto veiklai vienam iš piliečių - R.B. surašytas patikrinimo aktas. Šis asmuo teigia remontuojantis savo asmeninį automobilį, nors garaže buvusi įranga panaši į skirtą profesionaliai remonto veiklai.

Nubausti ir už savo automobilių remontą

Sutiktiems garažų bendrijos nariams primintos aplinkosaugos taisyklės: asmenys atlikdami savo transporto priemonių techninę priežiūrą ir remontą privalo neteršti aplinkos, turėti dokumentą, patvirtinantį atliekų perdavimą atliekų tvarkytojams.
Automobilius remontavę šiauliečiai - nubausti

Papildomai apvažiuota Jovarų gyvenvietė: aplinkosaugininkai siekė išsiaiškinti ar privačiose valdose vykdoma automobilių remonto veiklą, ar teisingai tvarkomos atliekos.

Nuosavoje valdoje pas gyventoją R.B. rasta netvarkingai sandėliuojamų nepavojingų atliekų, kurios neperduotos atliekų tvarkytojams. Vyras teigė remontavęs savo automobilį, vis dėlto, jam surašytas ir įteiktas pranešimas protokolo surašymui.

Kitoje nuosavoje valdoje M.V.taip pat remontavo nuosavą automobilį. Šiam asmeniui taip pat surašytas ir įteiktas pranešimas protokolo surašymui dėl to, kad atliekos nebuvo perduotos atliekų tvarkytojams.