Gegužės 10 d. vykdydami reidą Elektrėnų savivaldybėje, Kloninių Mijaugonių kaime, piliečio G. L. gyvenamosios teritorijos kieme, pareigūnai aptiko tris „džiūstančias“ ežerines gaudykles. Vietos gyventojas prisipažino, kad su šiais ne mėgėjų žvejybos įrankiais ruošėsi į žvejybą, tačiau nespėjo. G. L. surašytas administracinių teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 87 str. 2 d., paimti ne mėgėjų žvejybos įrankiai, taip pat pažeidėjui teks susimokėti baudą, siekiančią nuo 144 iki 289 eurų.

Kitą dieną keli aplinkosaugininkų ekipažai, turėdami informacijos apie pastatytus tinklus, surengė pasalas prie ežerų. Apie 9 valandą ryto Trakų rajone, Kerėplio ežere, inspektoriai pastebėjo išplaukiančią valtį. Ilgai valties stebėti nereikėjo, nes ja plaukęs asmuo nieko nebijodamas ir į šalis visiškai nesidairydamas pradėjo traukti pastatytus tinklus. Nieko neįtardamas ir išsitraukęs tinklus pilietis V. R. parplaukė į krantą, kur jo jau laukė aplinkosaugininkai. Pažeidėjas buvo labai nustebęs, iš kur inspektoriai čia atsirado, ir aiškino jog jautėsi labai drąsiai traukdamas tinklus, nes nėra įkliuvęs aplinkosaugai jau dvidešimt metų. Jam surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas pagal LR ATPK 87 str. 3 d., paimti trys statomi tinklai bei medinė irklinė valtis, gresia bauda nuo 115 iki 289 Eur su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Kadangi pažeidėjas sugavo 4 kg karosų, jam taip pat teks atlyginti beveik 40 eurų siekiančią žalą žuvų ištekliams.
Brakonieriaus tinklai

Tos pačios dienos popietę kitas aplinkosaugininkų ekipažas Švenčionių rajone, Aidukų kaime, Ilgio ežere, apie 16 val. pastebėjo į ežerą išplaukiantį vieną asmenį su vandens dviračiu. Paplaukiojęs ir įsitikinęs, kad ežere bei jo pakrantėse nieko nėra, jaunuolis pradėjo traukti pastatytus tinklus. Aplinkosaugininkai nufilmavo daromą pažeidimą ir krante pasitiko grįžtantį pažeidėją. Jaunasis brakonierius dar bandė sprukti, tačiau nesėkmingai – tuoj pat buvo sulaikytas. Pilietis I. P. buvo pastatęs tris tinklus po 90 m ilgio ir sugavo 12 kg karosų. Jam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 87 str. 3 d., paimti pažeidimo padarymo įrankiai – tinklai bei vandens dviratis. Gresia bauda nuo 115 iki 289 eurų, taip pat teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri siekia 110 eurų bei vandens dviračio konfiskavimas.

Kitiems asmenims, žvejojusiems mėgėjų žvejybos įrankiais be žvejo mėgėjo bilietų, surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai pagal ATPK 87 str. 1 d.
Sulaikytas brakonierius