Prie sienos su Baltarusija Padvarionių užkardos pareigūnai sulaikė vyrą, susiruošusį Merkio upėje elektra daužyti žuvis. Brakonierius laidus buvo užmetęs ant elektros linijos.

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai prie Merkio, Šalčininkų rajono Tabariškių kaime, pastebėjo įtartiną vyrą. Šis, išvydęs pasieniečius, į upę sumetė kažkokius daiktus. Vėliau paaiškėjo, kad tai buvo nelegali įranga, skirta elektra vandenyje neleistinu būdu daužyti žuvis. 

VSAT pareigūnai brakonierių sulaikė. Pasirodo, naudodamasis ilga kartimi laidus jis buvo užmetęs ant krantu einančios elektros linijos. Jų nuimti 31-erių Šalčininkų rajono gyventojas nespėjo, nes buvo sulaikytas pasieniečių. Tiesa, tokiu būdu prasimanyti žuvies jis dar nebuvo spėjęs.
Laidus nuo linijos atsargiai nuėmė pasieniečiai ir jų į šią vietą iškviesti aplinkosaugininkai. Taip pat VSAT pareigūnai iškvietė ir Šalčininkų rajono policininkus.

Sulaikytajam pareigūnai liepė bristi į Merkį ir ištraukti savo brakonieriavimui elektra skirtą įrangą. Šalčininkų rajono gyventojas pakluso.
Visą medžiagą dėl šio įvykio bei sulaikytąjį pasieniečiai perdavė aplinkosaugininkams ir policininkams. Planuojama, kad Šalčininkų rajono policijoje dėl neteisėto žvejojimo bus pradėtas ikiteisminis tyrimas.