Preliminariais duomenimis, iš pažeisto vamzdyno į aplinką pateko per 500 kubinių metrų naftos produktų, surinkta kol kas - apie 160 kubinių metrų, praneša Aplinkos ministerija.

Padariniams likviduoti buvo suformuoti pylimai ir iškastos tranšėjos lauke. Prieš pylimus susikaupiantys teršalai surenkami mobiliaisiais siurbliais į specialias talpas.

Baigus šiuos darbus, užteršta teritorija bus ištirta, atlikti geologiniai tyrimai, nustatyta aplinkai padaryta žala.

Bryzgių kaime iš bendrovės „Orlen Lietuva“ prižiūrimo vamzdyno iš Polocko į Ventspilį išsiliejęs dyzelinas užteršė daugiau kaip pusės hektaro dirbamos žemės teritoriją, taip pat melioracijos sistemą ir dalį melioracijos griovio. Manoma, kad iš viso išsiliejo apie 20–30 tonų naftos produktų.

Avarija įvyko trūkus vamzdžiui. Tikslesnes jos priežastis nustatys Energetikos inspekcijos sudaryta specialistų komisija. Viena versijų - nelegalus prisijungimas bandant dyzelino pavogti.

Specialistų teigimu, visi ekologinės nelaimės padariniai gali paaiškėti tik pavasarį - kai nutirps sniegas, dirva taps mažiau sustingusi. Tuomet gali kilti pavojus, kad likę teršalai pasklis platesnėje teritorijoje, pateks į vandens telkinius.