Akcija prasidėjo 5 valandą ryto ir truko iki 18 valandos vakaro. Jos metu buvo tikrinami Varėnos rajono paviršinio vandens telkiniai (upės, ežerai, tvenkiniai, upeliai), stabdomos transporto priemonės, judančios link ir nuo vandens telkinių, miškų. Akcijos metu taip pat buvo tikrinama abiejų tarnybų turima informacija apie „žvejus mėgėjus”. Iš viso sustabdytos ir patikrintos 22 transporto priemonės ir 28 žvejai mėgėjai, išaiškinti keturi aplinkosauginiai pažeidimai.

Rimčiausias pažeidimas nustatytas Merkinės miestelyje, Merkinės seniūnijoje. Iš piliečio V. K. sodybos, esančios ant Nemuno kranto, pareigūnai išėmė nelegaliai laikomus 23 vnt. žvejybinių statomų tinklų: trys tinklai pagaminti iš kaproninės medžiagos, likusieji – iš valo. Aštuoni žvejybiniai tinklai buvo šlapi, tvarkingai sudėti į atskirus maišelius ir paruošti žvejybai, septyni – sausi ir tvarkingai sudėti į atskirus maišelius. Likusieji žvejybiniai tinklai suvelti ir sumesti į krūvą. Tarp tinklų buvo ir guminė pripučiama valtis. Bendras tinklų ilgis - pusantro kilometro.

Visų neteisėtai laikomų ne mėgėjiškos žūklės įrankių šeimininkas yra senas aplinkosaugininkų „pažįstamas”, tačiau sodybos šeimininkas tinklų savininko ir naudotojo „neišdavė”. Už neteisėtai laikomus žvejybos įrankius, kuriuos naudoti draudžia teisės aktai, sodybos šeimininkui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, visi žvejybiniai tinklai paimti. Pagal Lietuvos Respublikos administracinio teisės pažeidimo kodekso 87 straipsnio 2 dalį už neteisėtai laikomus žvejybos įrankius numatyta bauda nuo 144 iki 289 eurų su įrankių konfiskavimu.