Dotacijas gavo Alytaus miesto, Alytaus rajono, Birštono, Druskininkų, Lazdijų, Prienų ir Varėnos regionai. Svarbu, kad įsigijęs konteinerius, Alytaus regionas taps pirmuoju Lietuvoje, kuris dviem konteineriais 100 proc. aprūpins visų privačių namų valdų gyventojus.

Jie čia turės plastiko ir stiklo konteinerius. „Prašančių buvo daug, tad rinkomės kam padėdami pasieksime maksimalų rezultatą. Alytaus regionas įrodė, kad iki šiol jie atliekų problemą sprendė labai entuziastingai ir efektyviai, tad nusprendėme jam padėti galutinai susitvarkyti konteinerių trūkumo problemą“, – sakė aplinkos viceministras Almantas Petkus.

Anot viceministro, laukia ir dar viena gera žinia – ministerija greitai spręs, kuriam kitam regionui padėti visiškai aprūpinti gyventojus konteineriais.

Žengiant pirmuosius rūšiavimo sistemos kūrimo žingsnius Lietuvoje, rūšiavimo konteineriai pirmiausia buvo statomi daugiabučių gyventojams. Šiandien rūšiavimo konteineriai nebėra naujovė ir individualių namų šeimininkams. Turėdami šalia namų rūšiavimo konteinerius jie galės rūšiuoti lengviau ir paprasčiau.

Svarbiausia, kad konteinerių pastatymas ir priežiūra gyventojams nekainuos – savivaldybės (ar atliekas tvarkančios įmonės) pastatys ir prižiūrės konteinerius nedidindamos mokesčių už komunalinių atliekų tvarkymą.

Ministro įsakymu Birštono regionui taip pat skirta dotacija pusiau požeminių konteinerių įsigijimui. Dar keliems regionams skirta parama tvarkyti padangų atliekas.