Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Ukmergės rajono agentūros pareigūnas su neetatiniu aplinkos apsaugos inspektoriumi surengė reidą Žalgirių kaime (Deltuvos sen.), kad patikrintų, ar nėra brakonieriaujančių Žalgirių ežere. Aplinkosaugininkai aptiko po ledu pastatytus tinklus. Nuo tos vietos pėdsakai vedė netoliese esančios sodybos link. 

Šioje sodyboje įsikūręs jau ne kartą už neteisėtą žvejybą baustas vietos gyventojas. Jis išėjo iš namo, pamatęs į kiemą įsukusį aplinkos apsaugos skiriamaisiais ženklais pažymėtą tarnybinį automobilį. Uniformą vilkintis aplinkos apsaugos inspektorius prisistatė ir paprašė kartu nusileisti prie ežero, kur pastatyti tinklai. Pačioje sodyboje ant tvarto sienų taip pat buvo matyti išdžiaustyti žvejybiniai tinklai.

Sodybos šeimininkas grįžo į namą ir netrukus iš jo išlėkė nešinas kirviu. Vyriškis buvo neblaivus. Laidydamas grasinimus jis pirmiausia puolė kapoti aplinkosaugininkų automobilio langą, o po to metėsi ir prie jų pačių. Pamatęs, kad inspektorius išsitraukė tarnybinį ginklą, – sustojo, bet nesiliovė grasinęs.
V. Mazuronis
Tokie smurto atvejai – tai ne tik įžūlus pasipriešinimas aplinkosaugininkams, bet ir signalas visuomenei, kad saugant gamtą būtina sutelkti pastangas ir sudaryti visuotinę nepakantumo pažeidėjams atmosferą.

Agresijos protrūkį sustabdė tik operatyviai atvykę iškviesti policijos pareigūnai. Pažeidėjas buvo sulaikytas, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Policija jau nustatė ir keturis pažeidėjus, įtariamus kovo 6 d. panaudojus smurtą prieš Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Druskininkų agentūros pareigūną Liną Truską, tikrinusį brakonieriavimo faktą Nemunykščio upėje ties Švendubrės kaimu (Viečiūnų sen., Druskininkų sav.). Neteisėtai tinklais žvejoję vyrai aplinkosaugininkui trenkė kumščiu į galvą, užlaužė ranką, atėmė telefoną ir tarnybinį dujinį pistoletą. Įrėmę jį pareigūnui į galvą, grasino nušauti.

Kaip sakė aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, tokie smurto atvejai – tai ne tik įžūlus pasipriešinimas aplinkosaugininkams, bet ir signalas visuomenei, kad saugant gamtą būtina sutelkti pastangas ir sudaryti visuotinę nepakantumo pažeidėjams atmosferą.