Ar įmanoma, kad Europos Sąjungos ir valstybės pinigai Lietuvoje būtų leidžiami upėms užpilti ir privatiems sklypams sutvarkyti? Piniavos gyventojai tvirtina būtent tokį vaizdą išvydę prieš keletą savaičių, kai Lėvens pakrantėje ėmusi riaumoti galinga technika, rašo "Sekundė".

Piniaviečiai nė susapnuoti nebūtų galėję, kad už europinę paramą ir biudžeto lėšas ėmusi valyti Lėvenį Savivaldybė ryšis pakeisti pakrančių kraštovaizdį – užversti upės atšaką ir sulyginti nostalgiją gyvenvietės senbuviams keliančias dvi saleles.

Projekto vykdytojai tikina nei upės atšakos, nei salelių nė akyse neregėję – žemėmis užvertę neįžengiamomis džiunglėmis virtusį brūzgyną, o jo vietoje netrukus bus kaupiamas iš upės išvalytas dumblas. Jau kitą vasarą čia sužaliuos pieva. Valdininkai pripažįsta, kad už kone milijoną litų sutvarkys ne valstybei priklausantį, o privatų, pasak jų, šabakštyną.

Kodėl kilo ažiotažas, Savivaldybė nesupranta. Mat Piniavos bendruomenės pirmininką Zigmą Babilą buvo ne tik informavę apie projektą, bet ir kartu Lėvens pakrante braidžioję, tardamiesi, kuriuos medžius kirsti ir ką žemėmis užlyginti.

Piniavoje nuo pėsčiųjų tilto atsiveriantis vaizdas jau kelios savaitės vietiniams kelia rimtų įtarimų apie atvirai prie visų akių vykdomą milijoninę aferą.

Anot piniaviečių, ten, kur dabar atsivėręs traktoriais išlygintas plynas laukas, dar visai neseniai lapojo klevai ir uosiai, o tarp dviejų Lėvens vagų, nors ir apaugusios žole, bet žavėjo kelios salelės. Jose ne vienas gyvenvietės senbuvis jaunystėje sukosi gegužinėje.

„Gražus kraštovaizdis sudarkytas – pakeista upės vaga, išdraskyti medžiai“, – piktinosi Jurga Girdzijauskienė.