Apžiūrint pačią sodybą šuns voljere aplinkosaugininkai pastebėjo šerno jauniklio liekanas. Kilus įtarimui, kad tai gali būti neteisėtos medžioklės rezultatas, buvo iškviesti Jurbarko policijos komisariato pareigūnai.

Pasiteiravus V.S., ar turi namuose ko nors nelegalaus - ginklų ar draudžiamų žvejybos įrankių - jis garantavo, kad nieko neturi.

Apžiūrint sodybą ūkiniame pastate pareigūnų laukė dar daugiau staigmenų – rasti du tinklai, nelegalūs šautuvai (vienas lygiavamzdis ir vienas graižtvinis su optiniu taikikliu), kelios dešimtys šovinių šiems ginklams.

Sodybos savininkas paaiškino, kad du nežinia iš kur atvykę žmonės po žvejybos išvažiavo pamedžioti, o po medžioklės sodyboje nusilupo du elnius ir prašė pasaugoti ginklus. Už paslaugą pažadėjo duoti dešros.

Dėl padarytų medžioklės ir žvejybos taisyklių pažeidimų Jurbarko rajono agentūros aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnai pradėjo tyrimą, o dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis Jurbarko rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Dėl to piliečiui V.S. teko pabuvoti areštinėje.