Siūlo kasti duobutes

„Artimiausiu metu naujų WC statyti neketiname, net atvirkščiai – po truputi mažiname jų skaičių. Norėtume žmones įpratinti gamtinius reikalus atlikti miške, tačiau kultūringai – išsikasant duobelę ir ją vėliau užžeriant. Tai daug paprasčiau nei statyti, remontuoti ir prižiūrėti medinius trikampius namukus – neturime valytojų, kurie galėtų juos prižiūrėti, o neprižiūrimi jie iškart tampa tokiais, į kuriuos joks lankytojas įžengti nenori“, - Neries regioninio parko darbuotojai parašė socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„O jei bekasdamas atkasi kažkieno prieš tai užkastą? Ne miškas, o minų laukas“, - komentavo socialinio tinklo vartotojas.

„Gamtoje organika suyra itin greitai. Minų lauku tampa, kai balti popieriai palikti plaikstytis ant samanų“, - atsakė parkas darbuotojai.

Parko vadovė: reikia atsisakyti sovietinių šikanų

Neries regioninio parko direktorė Audronė Žičkutė, GRYNAS.lt paprašyta pakomentuoti parko komunikaciją socialiniame tinkle, teigė nieko blogo šioje situacijoje nematanti. Priminus, kad taip bekasinėdami duobutes žmonės gali pakenkti draustiniams ar net sunaikinti saugomas rūšis, ji teigė kad taip tikrai nenutiks.

„Direkcijos nėra komunalininkai, tam finansavimo niekas neskiria. Jeigu tualetas yra, jis turi būti švarus. Jeigu tu to negali užtikrinti, tai visų šitų sovietinių šikanų turėtų nebūti. Nereikėtų tiek daug emocijų dėl tokio paprasto dalyko pilstyti. Tenka naudotis gamtiniais dalykais. Nebūkim didesni katalikai už Romos popiežių: paukščiukai pakakoja, stirnutės pakakoja, gali ir tas žmogus. Jeigu negali pastatyti gero tualeto, tada nereikia jokio“, - kalbėjo A. Žičkutė.

Paklausė, ar tai ne balandžio 1-osios pokštas?

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) direktoriaus pavaduotoja Rūta Baškytė, išgirdusi apie tokį parko pasiūlymą, paklausė, ar įrašas socialiniame tinkle pasirodė ne balandžio 1-ąją.

Ji teigė nepritarianti tokiam parko pasiūlymui.

„Čia gal balandžio 1-os pokštas? Šiaip parkuose yra numatytos rekreacinės zonos, ten ir reikėtų galvoti apie tualetus. Mes tikrai dar nerekomenduojame su kastuvėliais vaikščioti“, - kalbėjo R. Baškytė.