Ne vietinės reikšmės vieškelis, o asfalto plentas - svarbiausia susisiekimo su Kuršių marių pakrante, Kintų gyvenviete (Šilutės r.) ir Ventės rago kyšuliu - visą šią savaitę yra skersai perkirstas vandens srovių. Jos nesenka, dauboje vandens gilėja, ir 30 cm. sluoksnį lengvųjų automobilių vairuotojai nerizikuoja kirsti.

Nors pamaryje potvynius matyti įprasta tik pavasarį, o šiais metais tikroji žiema net neprasidėjo, potvynis, užtvėręs kelius kilo dėl gausių liūčių.

Šilutės ir Klaipėdos rajonuose poplūdžio vandenys jau apsėmė per tūkstantį hektarų žemumų. Tenenys ir Minija išėjo iš krantų, kelių Žalgiriai- Sausgalviai, Žemaitkiemis- Vabalai, Povilai-Minijos kaimas atkarpos užlietos, klampios, ir jų daugėja.

„Nenorim gadinti mašinos agregatų vandeny, bet kad ir aplinkkelis į Kintų gyvenvietę pro Bundulų mišką pylimo viršumu yra labai išmaltas, mašinos lūžta“, - nervinasi iš Klaipėdos į Kintus tiesiausius keliu negalėjusi grįžti jaunuolių pora.

Jei darytų 20 kilometrų lankstą ir pasuktų pro Šilutę į Rūgalių vieškelį, ir laiko ir degalų išeikvotų dvigubai daugiau.

„Įsitikinau, kad dabar, kai Minija ir Tenenys taip smarkiai ištvino ir skandina kelius ir net tiltus, trumpiausias ir ekonomiškiausias kelias iš Klaipėdos į Kintus būtų pro Dreverną ir Svencelės kaimą. Žinoma, ties Priekule reiktų sukti link Sakučių ir Ventės rago“,- sako Ventės rago ornitologas Vytautas Jusys.

Ar galėtų būti kitaip, - siurbliais išpompuoti vandens kliūtį nuo kelio? Taip, bet niekas nesiima šio darbo organizuoti, nors jis nėra nei labai brangus, nei sudėtingas.

Žinoma, šioje vietoje ir pralaidą galima būtų įrengti, bet valdžia kapitaliam jo remontui pinigų neskiria. „Šią vasarą remontuotas vieškelis, kuriuo važinėja Seimo narys Audrius Endzinas. Nors jo nesemia nei rudens, nei pavasario potvyniai", - piktinosi vietiniai gyventojai.
Pagryniai

Potvynio vargais jau gyvena ne tik Nemuno deltos kaimų ir gyvenviečių žmonės, bet ir priemiestinė Šilutės gyvenvietė Pagryniai.

Į privačių namų rūsius teka vanduo, sklypai semiami, nes drenažo sistema drastiškai sugadinta. Ji nukentėjo tiesiant nuotekų tinklus , vykdant brangų europinį projektą. "Nežinom kas gali mums padėti, valdžia į skundus nereaguoja", - pyksta žmonės.