Kaip ir kiekvieną vasarą prie Zarasų rajono vandens telkinių gausu vietinių ir atvykusių iš kitų Lietuvos regionų bei užsienio šalių poilsiautojų. Tarp jų yra daug prisiekusių žūklės mėgėjų, kurie nepraleidžia progos pabandyti sugauti „didžiausią“ žuvį, gyvenančią tuose vandenyse.

Kaip ir visose gyvenimo srityse, žūklę taip pat reguliuoja atitinkami įstatymai. Kovo 28 dieną AM ministro įsakymu buvo padidintos leidimų žūklei kainos, dalinai pakeista leidimų žūklei įsigijimo tvarka. Leidimus žūklei neišnuomotuose vandens telkiniuose galima įsigyti tik „PERLO“ terminaluose ir „ALIS“ internetinėje leidimų platinimo sistemoje, leidimus į išnuomotus vandens telkinius platina ir nuomininkai. Šiuo metu be leidimo žūklauti ar gaudyti vėžius gali asmenys iki 16 metų, virš 62 metų ir turintys negalią, pateikę tai patvirtinantį dokumentą. Visi kiti žūklautojai turi įsigyti leidimus, suteikiančius teise žvejoti norimame vandens telkinyje.

Pasižvalgius ežerų pakrantėse net ir atokiausiose vietose daug kur matosi paliktos šiukšlės, netvarkingos laužavietės ir kitokie stovyklautojų palikti „suvenyrai“. Reikia prisiminti, kad plastikas ir stiklas gamtoje nesuyra tūkstančius metų. Kad sekantį kartą atvykus į tą vietą poilsiautojams būtų smagu ilsėtis, išvykdami nepalikime jokių savo buvimo žymių.

Zarasų medžiotojų ir žvejų draugija savo žinioje turi per 3500 ha vandens telkinių, skirtų vystyti mėgėjiškai žūklei. Kasmet į šiuos vandens telkinius yra išleidžiama 2 - 3 milijonai įvairių žuvų jauniklių. Šiais metais be kitų žuvų atvežta ir paaugintų ungurių, kurie suleisti į Luodykščio ir Ūparto ežerus. Kadangi unguriai į rajono ežerus paskutinį kartą leisti beveik prieš 30 metų, šių žuvų kasmet sugaunama vis mažiau. Reikia tikėtis, kad šios visapusiškai įdomios žuvys papuoš žūklės mėgėjų laimikius.