Ūkio mi­nis­te­ri­jos kon­tro­liuo­ja­ma vals­ty­bės įmo­nė „Tok­si­ka“, nuo 2008-ųjų sta­tan­ti pa­vo­jin­gų at­lie­kų de­gi­ni­mo įren­gi­nį Šiau­liuo­se, at­ei­nan­čią sa­vai­tę ža­da skelb­ti jau an­trą nuo šių me­tų pra­džios kon­kur­są nau­jam ran­go­vui at­rink­ti. Įrenginys vis dar nebaigtas, o naujasis rangovas turėtų jį ne tik užbaigti, bet dar ir ištaisyti buvusio rangovo statybos bro­ką.

Pavojingų atliekų deginimo įrenginį, kurio vertė - 87 mln., pradėjo statyti Ita­li­jos bend­ro­vės „Haf­nerSrl“ ir Lie­tu­vos įmo­nės „Se­no­vė“ kon­sor­ciu­mas. Teigiama, jog nepabaigtas jis ke­lia grės­mę ap­lin­kai bei žmo­nių svei­ka­tai.

Tiek „Se­no­vė“, tiek Ūkio mi­nis­te­ri­jos bei Vy­riau­sy­bės at­sto­vai ne­sle­pia, kad de­ry­bos su ankstesniu statybų partneriu gali būti atnaujintos.

„Gin­čai tarp už­sa­ko­vo ir ran­go­vo tu­ri bū­ti iš­spręs­ti, trū­ku­mai, ku­rie truk­do pri­pa­žin­ti pro­jek­tą tin­ka­mu nau­do­ti, pri­va­lo bū­ti kuo sku­biau pa­ša­lin­ti, nes pro­jek­to įgy­ven­di­ni­mas vė­luo­ja, o tai kai­nuo­ja di­de­lius pi­ni­gus. Šias prob­le­mas siū­lo­ma spręs­ti su­sė­dant vi­soms su­in­te­re­suo­toms ša­lims prie sta­lo ir kal­ban­tis“, - „Lietuvos žinioms“ sakė prem­je­ro Al­gir­do But­ke­vi­čiaus at­sto­vė spau­dai Eve­li­na But­ku­tė-Laz­daus­kie­nė.

Dar ba­lan­dį prem­je­ras A.But­ke­vi­čius, Seime kalbėdamas apie ga­li­mus įsta­ty­mų pa­žei­di­mus sta­tant pa­vo­jin­gų at­lie­kų de­gi­ni­mo įren­gi­nį, teigė, jog projektą paprašyta įvertinti net Generalinę prokuratūrą. 

Įtariama, kad statant šį įrenginį padarytą įstatymų pažeidimų.