Daugiausia pažeidimų nustatė ŠRAAD Šiaulių, Plungės ir Pakruojo rajonų agentūros. Nustatyta po 5-6 pažeidimus. 4 pažeidimai nustatyti Mažeikių rajone, 3 - Akmenės rajone, 2 – Telšių rajone ir 1 – Kelmės rajone.

Daugiausiai protokolų surašyta už tai, kad nebuvo vykdoma susidarančių atliekų apskaita. Tačiau vis dar pasitaiko atvejų kai įmonės ar fiziniai asmenys, neturėdami taršos ir Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės (TIPK) leidimo, ardo senas eksploatuoti netinkančias transporto priemones (ENTP).

Eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkymui reikalingas Aplinkos apsaugos agentūros prie aplinkos ministerijos išduotas Taršos leidimas ir pavojingų atliekų tvarkymo licencija.

Pakruojo rajone, netoli Mediniškių km., sodyboje rastos 9 dalinai ar visiškai išmontuotos transporto priemonės. Visos šios transporto priemonės priklauso sodybos savininkui ir yra pašalintos iš įskaitos, tačiau jis neturėjo nei vieno ENTP sunaikinimo pažymėjimo, kuris būtinas, jei transporto priemonė yra jau išmontuota.

Todėl galima teigti, kad asmuo užsiėmė neteisėtu eksploatuoti netinkamų transporto priemonių surinkimu ir apdorojimu. ENTP surinkti ir apdoroti gali tik apdorojimo įmonės, turinčios Taršos, ar TIPK leidimus.
Aplinkosaugininkai tikrino garažus

ENTP surinkimas ir apdorojimas turi būti vykdomas negyvenamosios paskirties pastatuose. Šiuo atveju automobiliai buvo ardomi po atviru dangumi privačiame sklype, kurio paskirtis. Automobiliai buvo laikomi tiesiog ant žemės, kai ENTP laikymo zona turėtų būti padengta nelaidžia danga, atsparia benzino ir kitų skysčių ardančiajam poveikiui. Tad sodybos šeimininkui surašytas protokolas, paskirta bauda ir teiktas privalomas nurodymas sutvarkyti aplinką, o atliekas priduoti atliekų tvarkytojams.

Nors akcija „Garažiukas“ jau baigėsi, tačiau aplinkosaugininkai ir toliau tikrins gyventojus bei įmones užsiimančias automobilių remontu bei ardymu. Apie neteisėtai ardomos senus eksploatuoti netinkančius automobilius ar kitus daromus aplinkosauginius pažeidimus gyventojai gali pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.