„Kiekvieną savaitgalį atvažiuoju į pušyną prie Kairių poligono, nes norisi pabėgti nuo miesto, ramiai pavedžioti šunį. Šis savaitgalis taip pat nebuvo išimtis. Kai išlipau iš automobilio, į nosį iškart trenkė baisi smarvė. Net pagalvojau, jog netoliese yra suirę žmogaus palaikai“, – pasakojo klaipėdietis.

Paėjęs kelis šimtus metrų jis išvydo šokiruojantį vaizdą – krūvas žuvų, kurios jau buvo pradėjusios pūti, nuo jų sklido baisus dvokas, o varnos šias atliekas nešiojo į visas puses.

„Suprantama, kad taip niekšiškai pasielgė ne žvejas mėgėjas, o kažkokia įmonė, kuri prekiauja žuvimis ar ją perdirba, nes matyti, kad dalis žuvų yra maišuose. Matyt, produkcijos laikas baigė galioti, todėl įmonė pigiai nusprendė atsikratyti atliekomis – atvežė jas į nuošalų pušyną ir išvertė“, – piktinosi pašnekovas.

Pamatęs šį vaizdą jis paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112, nes norėjo pranešti apie užfiksuotą reginį, tačiau esą išgirdo atsakymą, kad čia nei policijos, nei greitosios pagalbos, nei ugniagesių reikalas, todėl pranešimo net neužfiksavo.

Todėl informaciją apie užterštą gamtą ir užfiksuotus vaizdus jis atsiuntė DELFI redakcijai. „Nežinau, kur kreiptis, nes 112 nepadeda. Tačiau taip palikti negalima, juk gali pasklisti įvairūs užkratai“, – teigė pašnekovas.

DELFI apie situaciją informavo Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotoją Alfredą Šepštą. Išvydęs klaipėdiečio padarytas nuotraukas, aplinkosaugininkas taip pat buvo pakraupęs nuo pažeidėjų įžūlumo.

„Kiekviena įmonė turi turėti sutartis su atliekų tvarkytojais, turinčiais teisę užsiimti tokia veikla. Jei jau žuvys pašvinko, tai įmonė turėjo skambinti biodegraduojančių atliekų tvarkytojams, su kuriais turi sutartį, kad jie tas žuvis išsivežtų. Čia nueita pigiausiu, bet šlykščiausiu keliu – pašvinkusias žuvis išmesti viduryje miško. Aišku, kad tai yra pažeidimas, nes negalima taip atsikratyti atliekomis. Tačiau jokios ekologinės katastrofos neįžvelgiu, nes žuvys supus, bus trąša žemei. Iš tų žuvų liks tik ašakos, kurias būtų gerai iš teritorijos išvalyti“, – teigė A. Šepštas.

Jo teigimu, po DELFI pranešimo aplinkosaugininkai pradės tyrimą, bandys nustatyti pažeidėją ir jį nubausti, išsiaiškinti, kam priklauso užteršta teritorija, kad atitinkama institucija pasirūpintų jos sutvarkymu.