Vilniaus AVMI specialistai sostinės Titnago g. namo kieme pastebėjo stovintį įtartiną krovininį vilkiką „Scania“ su baltarusiškais valstybiniais registracijos numeriais. Vilkikas iš dalies buvo įvarytas į garažą kieme. Garaže buvę 2 vyrai Vilniaus AVMI specialistų neįleido į teritoriją, todėl buvo iškviesti policijos pareigūnai. Kartu su policija apžiūrint garažą pastebėta, kad iš talpyklos bėga skystis, skleidžiantis dyzelinių degalų kvapą. Skysčio mėginys perduotas muitinės laboratorijai.

Garaže rastos dvi 1100 litrų talpos nelegalios (neužregistruotos AVMI) plastikinės talpyklos, kuro pilstymo įranga ir du 20 litrų kanistrai su dyzeliniu kuru.  

Patikrinimo metu nustatyta, kad krovininio vilkiko vairuotojas yra Baltarusijos pilietis, o su juo buvęs asmuo gyvena Vilniuje. Jis inspektoriams ir pareigūnams nenurodė, kiek kuro išpilta į aplinką.
Mokesčių administratorius pažymi, kad transporto priemonių kuro bakuose iš kitų šalių įvežtus degalus galima naudoti tik toje pačioje transporto priemonėje, kurioje buvo įvežti. Priešingu atveju, jeigu degalai perpilami į kitą talpyklą, už juos privalu mokėti akcizą. Be to, kuro asmeninėms reikmėms įsigiję juridiniai asmenys privalo užregistruoti talpyklą Mokesčių inspekcijoje, tvarkyti kuro apskaitą ir turėti jo įsigijimo dokumentus.

Apie išpiltą dyzelinį kurą buvo informuoti Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento inspektoriai. Surinkę duomenis, jie nustatys žalą aplinkai ir paskirs teršėjams baudą.

Tą pačią dieną ir toje pat gatvėje inspektoriai su policijos pareigūnais aptiko dar vieną nelegalią degalinę ir joje šeimininkavusį vyrą. Operatyviojo patikrinimo metu nustatyta, kad sandėliuke esančioje ir Vilniaus AVMI neregistruotoje plastikinėje talpykloje buvo apie 1300 litrų skysčio, kuris skleidė dyzelinio kuro kvapą. Inspektoriai paėmė skysčio mėginius ir sandėliuke buvusiam vyrui surašė protokolą.

Pažeidėjams gresia administracinės baudos iki 20 tūkst. litų ir akcizo mokesčiai.

Mokesčių inspekcija primena, kad gyventojai apie nelegalaus kuro panaudojimo atvejus ar kitus mokestinius pažeidimus gali pranešti pasitikėjimo telefonu 1882, užpildę anketą interneto svetainėje www.vmi.lt arba apsilankę Mokesčių inspekcijos teritoriniame skyriuje.