Savaitgalį Girulių gelbėjimo stotis gavo pranešimą apie į krantą išmestą negyvą ruonį. Tarnybos darbuotojai informavo gyvūnų gelbėjimo tarnybas, bet negyvas ruonis buvo paimtas tik pirmadienį. Gyvūnų globėjai tikina, kad padažnėjusios ruonių žūtys - žvejų darbas.

Girulių gelbėjimo stoties darbuotojai GRYNAS.lt teigė, kad ruonis buvo išmestas tarp Olandų kepurės ir Juodosios tvirtovės. Apie ruonį buvo informuotos dvi gyvūnų globėjų tarnybos: Klaipėdos mieste veikianti „Almura“ ir Klaipėdos rajoną aptarnaujantis „Nuaras“, tačiau negyvas ruonis ant kranto pragulėjo iki pirmadienio.

„Ruonį turėjo paimti „Almuros“ darbuotojai, bet jie nuvykę į įvykio vietą jo nepaėmė ir grįžo atgal, nes nusprendė, kad ta vieta jau yra 100 m už Klaipėdos miesto ribos. Nejaugi dabar pradėsime skaičiuoti metrais, kas ką turi daryti? Jei jau nuvyko, tai galėjo ir paimti“, - pasipiktinimo neslėpė „Nuaras“ darbuotojas Raimondas Urbonavičius. GRYNAS.lt jis patikino, kad šiuo metu jau vyksta paimti negyvo ruonio.

Girulių gelbėjimo stoties darbuotojų teigimu, birželį visad padažnėja negyvų išmestų į krantą ruonių atvejai. Tą patvirtino ir R. Urbonavičius. Jo manymu, už tai atsakingi žvejai: „Manau, kad tai dėl žvejų tinklų. Juose įkliūna žuvys, o ruoniai plaukia į juos norėdami lengvo grobio. Žinoma, greitai įsipainioja ir uždūsta juose. Radę juos žvejai tiesiog išmeta į jūrą ir tiek“. Vyras patikino, kad dažniausiai negyvi ruoniai randami ties Palanga ir Šventąja, ten kur intensyviausiai žvejojama. „Nuaro“ darbuotojai vien iš Šventosios per birželio mėnesį paėmė 4 negyvus ruonius.