Ši vadinamoji „lapės uodega“, Aplinkos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Jonavos agentūros duomenimis, aplinkai pavojaus nesukėlė. Kaip sakė šios agentūros vedėjas Kęstutis Celiešius, didžiausia azoto dioksido koncentracija vakar Jonavos aplinkos ore buvo užfiksuota apie 19 val. ir siekė 46,41 µg/m3, o pagal ES reikalavimus Lietuvoje taikoma šio teršalo vienos valandos ribinė vertė yra 200 µg/m3. Valstybinio oro monitoringo matavimų duomenys Jonavos oro kokybės tyrimų stotyje fiksuojami ir automatizuotai apdorojami kas valandą.

Suveikus apsaugos sistemoms ir stabdant azoto rūgšties gamybos įrenginius, liekamosios dujos, kaip ir numato šios gamybos reglamentas, per kaminus pašalinamos į aplinkos orą galimam sprogimui įrenginio viduje išvengti. Įrenginio stabdymo ir paleidimo metu į orą patenka azoto oksidai, kurie yra rudo atspalvio ir nudažo išmetamą dujų srautą.

Informaciją apie Jonavos mieste veikiančios valstybinio oro monitoringo stoties duomenis galima rasti Aplinkos apsaugos agentūros tinklalapio rubrikoje „Oro monitoringo duomenys“.