Kauno rajone esančiame Ringovės kaime pirmadienį aptiktas į Lietuvos raudonąją knygą įtrauktas jūrinis erelisNusilpusi jūrinio erelio patelė atokioje pakaunės vietovėje greičiausiai būtų nugaišusi, jei ne atsitiktinai pro šalį ėję žmonės. Ar paukštis liks gyvas, paaiškės per artimiausias dienas, rašo "Lietuvos rytas".

Pro šalį einantys žmonės nustebo išvydę reto grožio ir dydžio paukštį – jo išskleistų sparnų ilgis – 2,4 metro. Paukštis tūnojo lazdyno krūme ir nepajėgė atsiplėšti nuo žemės.

Žmonės parsinešė erelio patelę į savo sodybą ir paskambino Gyvūnų globėjų asociacijos atstovams. Šie sparnuotį nuvežė į gyvūnų prieglaudą, esančią Kaune.

Sužalojimų ant erelio kūno nebuvo matyti. Įtariama, jog jis apsinuodijo arba susirgo kokia nors lėtine liga. Vakar pablogėjo jo kvėpavimas.

„Paukščiui leidžiami vaistai, stebima jo būklė. Dabar atėjo kritinis momentas. Per kelias dienas turėtų paaiškėti, kas ką įveiks – paukštis ligą ar liga jį”, – vakar „Lietuvos rytui” sakė ornitologas Saulius Rumbutis.