Piliečiai jau poilsiauja prie ežerų, tačiau pareigūnai pretenzijų jiems neturėjo. Automobiliai ir palapinės buvo pastatyti nepažeidžiant aplinkos apsaugos teisės aktų reikalavimų. Reido metu buvo patikrinta 18 žvejų mėgėjų, visi turėjo leidimus žvejybai, sustabdytos ir patikrintos 9 transporto priemonės.

Pagal iš anksto surinktą informaciją pareigūnai apsilankė piliečio V. M. sodyboje, esančioje ant Papiškio ežero kranto, Papiškių kaime, Merkinės seniūnijoje, Varėnos r. Sodybos šeimininkas, nors ir gailėdamas, bet savo turtą - kluone laikytus aštuonis žvejybinius statomus tinklus – atidavė. Du žvejybiniai statomi tinklai pagaminti iš kaproninės medžiagos, šeši - iš valo.

Piliečiui V. M. už neteisėtai laikomus ne mėgėjų žvejybos įrankius buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, paimti aštuoni žvejybiniai statomi tinklai. Už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimą pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 straipsnio 2 dalį jam bus paskirta administracinė bauda, kuri siekia nuo 144 iki 289 eurų, bei konfiskuoti žvejybiniai tinklai.

Per 2016 metus Varėnos rajono aplinkos apsaugos agentūros pareigūnai iš piliečių jau paėmė 32 vnt. žvejybinių statomų tinklų, 5 vnt. žvejybinių venterių. Visi šie įrankiai buvo laikomi neteisėtai.