„Šiuo metu ledų sangrūda formuojasi ties Radikiais“, - pridūrė specialistas.

Pirmasis šiųmetis potvynis vasario pradžioje pakaunės gyventojams sukėlė daug nerimo, tačiau spustelėjęs šaltis vėl sukaustė upę.

Vanduo tąkart buvo pradėjęs semti kelių sodų bendrijose esančių namų rūsius ir kelias Šešuvos kaimo sodybas. „Praėjus kelioms dienoms situacija stabilizavosi, tačiau Neryje susidarė 20 km ilgio ledų laukas", – tąkart pasakojo Jonavos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vytautas Kaminskas.

Beje, pernai pavasarinis potvynis Radikių kaimo gyventojus užklupo kovo 22-ąją. Naktį plūstelėjęs vanduo apsėmė sodininkų bendrijas „Radikiai“ ir „Krantas“. Vanduo per pusvalandį užtvindė gyvenamųjų namų rūsius ir pirmuosius aukštus.

Šiemet, baimindamiesi pernykščių įvykių scenarijaus, pakaunės gyventojai ragino Kauno miesto ir rajono valdžią iš anksto imtis veiksmų. Buvo svarstoma ledų sangrūdą sprogdinti, tačiau skaičiavimus pateikę J.Vitkaus inžinerijos bataliono specialistai įtikino valdininkus, kad sprogdinti būtų per daug pavojinga, nes prie pat upės yra gyventojų.

Tuomet buvo priimtas sprendimas ledo sukaustytą upę nubarstyti durpėmis. Taip ir buvo padaryta, po kelių dienų paaiškėjo, kad durpės, šviečiant saulei, gana sėkmingai ištirpdė dalį ledo.