Trečiadienį, lapkričio 28 d., Vilniaus aplinkosaugininkai gavo pranešimą apie Neryje pastebėtus teršalus.

Žvėrynų tiltų ėję miestiečiai pastebėjo, kad Neries vanduo pasikeitęs – ant jo matėsi į naftos produktų teršalus panašios dėmės.

Aplinkosaugininkai kartu su ugniagesiais paėmė mėginius iš kelių Neries vietų tarp Žvėryno tilto ir Goštauto gatvės pabaigos. Vietoje dirbę pareigūnai GRYNAS.lt teigė, kad teršalai vis dar matomi ir plika akimi nuo krantinės, bet jų sudėtis ar kilmė neaiški.

Neatmetama galimybė, kad teršalai į upę galėjo patekti kartu su nuo gatvių surenkamu lietaus vandeniu, kuris išbėga iš po Liubarto tilto.

Mėginiai buvo išvežti į laboratorija tolimesniems tyrimams.

„Žinome, kad yra tarša, dėl to paimti mėginiai. Kol kas neaišku, nei kas išbėgo, nei iš kurios vietos“, - GRYNAS.lt teigė Vilniaus miesto agentūros vedėjas Mindaugas Povilauskas.

Nei kokie teršalai išbėgo, nei kada bus gauti tyrimo rezultatai jis pasakyti negalėjo: „Viskas priklauso nuo to, kokie parametrai bus tiriami“.

Papildyta 16:37. M. Povilauskas GRYNAS.lt patvirtino, kad taršos šaltinis yra kažkur netoli Goštauto gatvės pabaigos, šalia „Verslo trikampio“. „Telefonu man patvirtino, kad „Grindos“ specialistai jau pastatė bonines užtvankas ir teršalai surinkinėjami toliau nuo pastebėto taršos šaltinio. Nieko daugiau neįmanoma pasakyti, kol nebus ištirti vandens mėginiai.“

Vilniaus miesto agentūros vedėjas pažadėjo, kad rytoj nuo pat ryto pareigūnai aiškinsis kokie tai buvo teršalai ir kokia jų kilmė.