Vasarai einant į pabaigą ateina laikas svarbiems darbams. Tie, kas vasaros savaitgalius ar net visas savaites leido jaukiame Kuršių nerijos prieglobstyje, žino, koks žavingas šio pajūrio ruožo kraštovaizdis, o ypač – smėlio kopos.

Norint jas išsaugoti tokias, kokios jos yra, būtina žmonių pagalba. Du bičiuliai, Povilas Verslovas ir Mindaugas Bepirštis, prieš mėnesį atsitiktinai susipažinę Nidos paplūdimyje, kartu su Kuršių Nerijos nacionalinio parko direkcija kviečia visus savanoriškai prisidėti prie gamtotvarkos plano vykdymo, šalinant sumedėjusią augmeniją Naglių gamtiniame rezervate.
Idėjos autoriai Povilas Verslovas ir Mindaugas Bepirštis
Nusprendusius atiduoti pagarbą Kuršių nerijos gamtai ir su nieko nesulyginamai jos atmosferai kviečiame prisijungti prie mūsų ir bent pusdienį ar du savanoriškai padirbėti iš peties. Visus atvykstančius apgyvendinsime ir pamaitinsime sočiais pusryčiais.
Gamtoje palaipsniui vykstanti natūrali sukcesija (užžėlimas mišku, - red. past.) sąlygoja tai, kad miškas esantis šalia pilkųjų kopų buveinių plinta į atviras, dar neužžėlusias teritorijas. Kaip nuolatinis apsauginio kopagūbrio tvirtinimas ankstyvą pavasarį, lygiai taip pat - medžių ir krūmų šalinimas atvirose vietovėse – Baltųjų ir Pilkųjų kopų buveinėse, yra nuolatinis Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos uždavinys.
Povilas Verslovas ir Mindaugas Bepirštis

Idėjos autoriai žada, kad bus galima netgi įdegti

Norint palaikyti esamą kraštovaizdžio būklę, kuri į Kuršių nerijos nacionalinį parką pritraukia tūkstančius lankytojų, būtina palaikyti atviro kraštovaizdžio, europinės svarbos Baltųjų ir Pilkųjų kopų buveines.

„Nusprendusius atiduoti pagarbą Kuršių nerijos gamtai ir su nieko nesulyginamai jos atmosferai kviečiame prisijungti prie mūsų ir bent pusdienį ar du savanoriškai padirbėti iš peties. Visus atvykstančius apgyvendinsime ir pamaitinsime sočiais pusryčiais. Be to, tai unikali galimybė pabūti ten, kur žmogui draudžiama įžengti“, – prisijungti prie akcijos ragina jos iniciatoriai.

Rugsėjo 1-20 dienomis Kuršių nerijoje laukiami tie, kurie visą vasarą glaudėsi nerijos paplūdimiuose ir kopose, taškėsi vėsokoje Baltijos jūroje ir kitaip mėgavosi tuo, ką turime gražiausia.

„Mūsų tikslas – šią akciją paversti kasmetine vasaros pratęsimo švente. Rugsėjį Kuršių nerijoje vis dar saulėta, galima net įdegti. Tad tai puiki galimybė dar kartą, gal net paskutinį šiais metais, ištrūkti į pajūrį. Ir ne tik pailsėti, bet ir padaryti vieną kitą prasmingą darbą.”, - sako idėjos autoriai.

Data: rugsėjo 1-20 d.
Darbo vieta: Naglių gamtinis rezervatas.
Ką veikiame? Kertame, rauname pušeles!
Dienos planas: keliamės ryte, pusryčiaujame „Zuikio darže”, išklausome instruktažą, vykstame iki rezervato, dirbame, grožimės gamta ir jaučiamės padarę kažką prasmingo. Vakare “Miško rajonėlis” žada darbo nuovargį numalšinti linksmybėmis – tokiomis, kokios jos buvo vasarą! Darbo metu gyvūnijos išvengti nepavyks, tad pasiruoškite laukiniams nuotykiams.

Savanoriai norintys tapti šio projekto dalimi, registruokitės telefonu:
+370 677 45071 arba +370 692 06594