Didžiąją šalies miškų dalį sudaro spygliuočiai, todėl miškasodžiui daugiausia reikia eglių ir pušų sodmenų. Jie sudaro du trečdalius visų per miškasodį panaudojamų sodmenų, likęs trečdalis – lapuočių sodmenys. Šiemet valstybiniuose miškuose bus pasodinta apie 20 mln. eglių bei pušų ir apie 9,2 mln. juodalksnių, beržų, ąžuolų, klevų, liepų ir kitų lapuočių.

Visus šiuos sodmenis išaugina VMU medelynai iš pačių miškininkų surinktų sėklų. Jie sodmenimis aprūpina ir privačių miškų savininkus. Kasmet privatiems klientams parduodama apie 15 mln. sodmenų. Apie 5 mln. sodmenų skiriama eksportui.

Sėklos renkamos tik iš sėklinės miško bazės objektų – sėklinių plantacijų, genetinių draustinių, sėklinių medynų, rinktinių medžių ir klonų rinkinių. VMU administruojamuose miškuose veši 264 ha paprastosios pušies, 388 ha paprastosios eglės, 95 ha paprastojo ąžuolo, 76 ha juodalksnio, 40 ha liepos ir 11 ha beržo sėklinių plantacijų.

Šiemet planuojama iš viso atkurti 8663 ha valstybinių miškų ir įveisti 523 ha naujų. Susipažinti, kaip užgimsta miškas, Aplinkos ministerija ir VMU kviečia visuomenę į Nacionalinį miškasodį balandžio 27 d.