Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas teigia, kad sprendimas eksploatuoti Kazokiškių sąvartyną, dėl ko šį rytą protestuotojai užtvėrė įvažiavimus į patį sąvartyną, priimtas teisėtai. Ir jis nesitiki, kad aistros dėl to kada nors nurims, premjeras savo ruožtu sakosi matąs politikavimą ir nelabai sąžiningus interesus. 

„Jos (aistros) tęsiasi dešimt metų, nuo pat pradžių, nuo 2002 m. Manau, jos ir nelabai nurims”, - po Vyriausybės posėdžio žurnalistams trečiadienį sakė G. Kazlauskas. 

“Protestuotojai atstovauja Kazoki škių bendruomenei, tačiau šitas leidimas išduotas suderinus su Elektrėnų savivaldybe, neužmirškim šito. Oficialiai bendruomenę Elektrėnų rajono atstovauja savivaldybė, o ne pavieniai žmonės“, - teigė jis. 

Premjeras Andrius Kubilius sako suprantantis žmonių nepasitenkinimą situacija, tačiau sakosi matantis ir nelabai sąžiningus interesus. 

„Tai, kad žmonės yra nepatenkinti situacija, tai gal ir suprantami kai kurie aspektai, nors matau taip pat ir gryno politikavimo kai kuriais atvejais. Norėčiau taip pat pastebėti, kad atliekų tvarkyme šiame Vilniau regione yra ir didelių interesų. Ne visada labai sąžiningų, tai siejasi ir su atliekų deginimo įmonėmis. Mes tuos dalykus labai atidžiai stebime“, - kalbėjo A. Kubilius.

Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus seniau yra teigęs, kad alternatyvų Kazokiškių sąvartynui esą nėra, ir jei tektų jį uždaryti, kiltų nepaprastoji padėtis. Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas antrina, kad jei sąvartyno veikla nebūtų pratęsta, sostinėje susikaups tūkstančiai tonų šiukšlių.