Kam priklauso į privatų mišką užklydęs elnias ir kas turi teisę jį nušauti? Netrukus tai turėtų nuspręsti Seimas. Kol politikai svarsto šią problemą, medžiotojai ir miškų savininkai jau stojo į žodžių dvikovą, rašo "Lietuvos rytas".

Žvėrys miške yra valstybės turtas, iš to ji gauna pajamų ir nustato taisykles. Tai – tūkstančių medžiotojų argumentai.

Į privačias valdas atklydusio žvėries likimas turi būti mūsų rankose. Taip aiškina miškų savininkų atstovai, taip pat reikalaujantys teisės leisti spręsti, kas gali medžioti jų valdose. Aplinkosaugininkai kol kas nelinkę griauti nusistovėjusios tvarkos. Tačiau galutinį sprendimą turėtų priimti Seimas.

„Privačiame miške tik jo savininkas turi teisę nuspręsti, kam leisti medžioti”, – įsitikinęs Lietuvos miško savininkų asociacijos valdybos pirmininkas Algis Gaižutis.

Seime sėkmingai skinasi kelią tai įteisinanti Medžioklės įstatymo pataisa.

Tačiau medžiotojai su tuo nesutinka. Žinomas chirurgas Rimantas Benetis, vadovaujantis Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijai, įsitikinęs, kad nauja tvarka sukeltų chaosą: „Jūs įsivaizduojate, ką tokiu atveju pradėtų savininkas daryti savo 50 hektarų miške? Šaudytų, sprogdintų, nes jam būtų suteikta teisė daryti bet ką.”