Prieš pat Kalėdas, vykdant reidą, Panevėžio aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai Kupiškio rajono Lėvens tvenkinyje, ties Laukminiškių kaimu sulaikė du piliečius, užsimaniusius tinklais pasigauti žuvies Kalėdų stalui.

Vyrams teko gerokai pavargti, kad išsitrauktų iš vakaro savo pastatytus tinklus. Gamta naktį iškrėtė pokštą - Lėvens tvenkinio aukštupį sukaustė ledas. Kartimis lauždami ledą, plaukdami medine valtimi lyg galingu ledlaužiu vyrai pasiekė savo tikslą. Tačiau taip sunkiai išplaukus į krantą jų laukė nemalonus bendravimas su inspekcijos darbuotojais.

Už neteisėtai sugautas 8 lydekas, 4 starkius, 10 plakių, 3 karosus, 5 kuojas ir 5 ešerius vyrams teko atlyginti vandens gyvūnijai padarytą žalą ir sumokėti 1308,80 litus. Tai pat brakonieriams teks sumokėti ir administracinės baudas, kurių dydis - nuo 200 iki 700 litų.

Apsirūpinti pigesne žuvimi šventėms susigundė ir Marijampolės rajono gyventojai. Šią savaitę Gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais, Vilkaviškio rajone organizavo reidus mėgėjiško žūklės taisyklių pažeidimams nustatyti.

Per dvi dienas vykusius reidus buvo nustatyti trys pažeidėjai, mėginę tinklais pasigauti žuvies.

Sulaikytų pažeidėjų paprašius paaiškinti, kodėl taip elgiasi, visi kaip susitarę teigė, jog žuvies tokiu būdu pasigauti norėjo šventėms. Pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai.