Lietuvoje kuriasi nauja politinė partija - sekmadienį Vilniuje įvyks „Lietuvos Žaliųjų Sąjūdžio“ steigiamasis suvažiavimas, kurio metu tikimasi įsteigti naują politinę jėgą.

Pranešime teigiama, kad steigiamąjį suvažiavimą organizuoja partijos „Lietuvos žaliųjų sąjūdis" iniciatyvinė grupė ir žaliąsias idėjas remiantys Lietuvos piliečiai.

„Tai partija, turinti stiprią ir aiškią ideologiją. „Žalioji” politika turi būti klestinčios ir darnios ekonomikos širdis. Mūsų partija dirbs atsakingai ir efektyviai“, - išplatintame pranešime teigia steigiamos partijos iniciatyvinės grupės pirmininkas Juozas Dautartas.

Iniciatoriai teigia, kad partijos steigimą paskatino šiandieninė Lietuvos socialinė, ekologinė, politinė situacija ir realios grėsmės, kurios jau dabar kyla mūsų kraštui dėl ekologinės politikos ignoravimo. Anot jų, „Lietuvos žaliųjų sąjūdis“ sieks visomis priemonėmis, įtvirtinti mūsų šalyje darnius žmogaus ir jį supančios aplinkos gyvenimo principus.

Steigiamajame susirinkime žada dalyvauti ir Prezidentas Valdas Adamkus.

GRYNAS.lt politologas Algis Krupavičius teigė, jog „žaliosios“ idėjos Lietuvos politikoje – perspektyvios. „Vienareikšmiškai - taip. Laikai keičiasi, daugiau visuomenės narių tampa jautresni aplinkai, ekologijai. Tokia partija, ypač - tarp jaunimo, gali turėti nemažą palaikymą. Nereikia pamiršti, kad ir 1987-1989 metais Lietuva jau turėjo gana įtakingą žaliųjų judėjimą, kuris padėjo atsirasti netgi Sąjūdžiui, jų akcijos būrė žmones, tik kai prasidėjo ta ekonomikos krizė, perėjimas į rinkos ekonomiką, žaliųjų branduolys užgeso“, - kalbėjo A. Krupavičius.

Tačiau, anot jo, sunku iš anksto spėti, ar žaliesiems tikrai pavyktų Seimo rinkimuose peržengti minimalų 5 proc. Barjerą.