Įtariamus brakonierius spalio 25-osios naktį persekiojusius Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnus sustabdė avarija, rašo „Šiaulių kraštas“.

Incidentas, privertęs kontrolinį reidą vykdančius pareigūnus suklusti, įvyko maždaug valanda po vidurnakčio. Tuo metu Šiaulių rajone, ties Girkautų kaimu, pastebėtas automobilis „Audi 100“.

Mašinoje sėdėję asmenys, anot pareigūnų, apšviesdami prožektoriais iš visų pusių kaip tik apžiūrinėjo teritoriją. Vienas vyras laukus apšvietė išlindęs pro audinukės stoglangį.

Aplinkosaugininkams beveik nekilo abejonės, kad tokią vėlyvą valandą laukuose įtartinai besielgiantys trys vyrai — brakonieriai. Jie taip pat spėjo pamatyti, jog „Audi 100“ galinis numeris yra suklastotas — vidurinė raidė S bei skaičius 2 užklijuoti juodos spalvos lipnia plėvele.

Aplinkosaugininkams privažiavus, įtariamieji šoko iš vietos ir nurūko. Besivejančių pareigūnų automobilis ties artimiausia sankryža, staigiame posūkyje, pakibo ant kelio skardžio ir sustojo.

Šiuo metu jau yra žinoma, kieno vardu yra registruotas sprukęs automobilis „Audi 100“. Jo savininkas — medžiotojas, žinomas ir aplinkosaugininkams, ir policijai, rašo „Šiaulių kraštas“.