Nosį riečianti smarvė ir didele srove iš nuotėkų siurblinės nuo kalno tiesiai į Ventos upę besiveržiančios nuotėkos. Tokį vaizdą išvydo Kuršėnuose gyvenanti Alma Valančiūnienė. Ryte moteris darbavosi darže ir išgirdo šniokštimą.

„Labai išsigandau ir tuojau nubėgau pažiūrėti. Tikrai, matau, ką matau. Parlėkiau, pasakiau vyrui ir bandėme skambinti visoms tarnyboms, kad atvažiuotų ir išjungtų, nes matome, kad visas vanduo su fekalijomis eina į mūsų gimtą Ventos upę“, - pasakojo moteris.

Avarinės darbuotojai į ekologinės nelaimės vietą atvyko tik po poros valandų. Jie sustabdė nuostėkų tekėjimą, tačiau darbininkams išvykus po dvidešimties minučių fekalijos ir vėl išsiveržė.

Gyventojai stebisi, kaip praėjusį rudenį Europos Sąjungos lėšomis įrengtoje siurblinėje galėjo kažkas sugesti ir sukelti tokią nelaimę. Upę teršiančiomis nuotėkomis kuršėniškiai skundžiasi po kiekvieno didesnio lietaus.

„Aš taip ir girdėjau, kad vandens ir lietaus nuotėkos visos suvestos kartu į kanalizacijos siurblinę, bet aš to patvirtinti negaliu“, - sakė A. Valančiūnienė.

Budintis įmonės „Kuršėnų vandenys“ darbuotojas susiklosčiusią situaciją komentuoti atsisakė – neva jis yra vienas teritorijoje ir negali palikti darbo vietos.

Kiek laiko tiksliai į upę bėgo nuotėkos su fekalijomis ir ar buvo iškviesti aplinkosaugininkai, kurie turi įvertinti gamtai padarytą žalą, jis taip pat atsakyti negalėjo.