„Iki šiol Lietuvoje veikė tik dvi pakuočių tvarkymo organizacijos tačiau mūsų vertinimu, šioje nišoje dar neišsemtos galimybės dirbti efektyviau ir sumažinti sąnaudas importuotojams bei gamintojams, kurie turi užtikrinti savo naudojamų pakuočių ir jų atliekų sutvarkymą. Mes padėsime sumažinti sąnaudas šioms įmonėms tą patį darbą nuveikdami su mažesniais resursais“, – tikino viešosios įstaigos „Gamtos ateitis“ direktorius Karolis Šiaudkulis.
Karolis Šiaudkulis
Matome dvi pagrindines kryptis, kaip galime sumažinti aplinkos taršą ir daugiau išrūšiuoti bei žaliavas panaudoti antrąkart. Pirmoji – tai visuomenės švietimas apie rūšiavimo svarbą, antroji – pačios antrinių žaliavų surinkimo ir perdirbimo sistemos tobulinimas Lietuvoje.

Kad įmonė galėtų gauti licenciją tvarkyti pakuočių atliekoms, ji turėjo sudaryti sutartis su mažiausiai dešimtadaliu šalies gamintojų ir importuotojų.

„Šią užduotį įvykdėme greitai – per 3 mėnesių laikotarpį sudarėme sutartis su įmonėmis, kurios į Lietuvos rinką išleidžia daugiau kaip dešimtadalį visų pakuočių“, – sakė K. Šiaudkulis.

„Gamtos ateities“ vadovo teigimu, svarbi organizacijos misija bus prisidėti gerinant atliekų tvarkymo ir rūšiavimo rodiklius Lietuvoje ir siekiant įgyvendinti Europos Sąjungos nustatytus pakuočių sutvarkymo planus.

„Matome dvi pagrindines kryptis, kaip galime sumažinti aplinkos taršą ir daugiau išrūšiuoti bei žaliavas panaudoti antrąkart. Pirmoji – tai visuomenės švietimas apie rūšiavimo svarbą, antroji – pačios antrinių žaliavų surinkimo ir perdirbimo sistemos tobulinimas Lietuvoje. Dirbdami šiose srityse ketiname remtis mūsų partnerių Slovakijoje „Natur Pak“ patirtimi“, - sakė. K. Šiaudkulis.

„Gamtos ateities“ steigėja yra bendra Lietuvos ir Slovakijos įmonė „Grafobal Vilnius“.