Sniege peržiemojusios šiukšlės miestų pakampėse, šalikelėse ar pamiškėse jau tapo kasmetine, nieko nestebinančia realybe. Įdomu, tačiau panašus likimas ištinka iš atliekų rūšiavimo konteinerius, kurie dėl niekam nežinomų priežasčių pavasarį perpildomi labiausiai.  

Tie, kas rūšiuoja, galėtų paliudyti, kaip ne vieną ir ne du kartus teko per prievartą grūsti atrūšiuotas šiukšles į sausakimšus konteinerius arba, beviltiškai skėstelėjus rankoms, šiukšles sukrauti šalia jų.

Nereikia nė sakyti, kas iš popieriaus virsta po pirmo lietaus. Vėliau perdirbėjai skundžiasi, kad žmonės nekokybiškai išrūšiuoja atliekas ir jų perdirbti nebeįmanoma. Tiesa paprastesnė – šiukšlių išvežimo organizavimas vis dar milžiniškas uždavinys savivaldybei, seniūnijai ir įmonėms.

Rūšiavimo konteineriai Vilniuje, Antakalnio rajone, Tverečiaus gatvėje:

GRYNAS.lt ragina skaitytojus fotografuoti perpildytus atliekų konteinerius ir siųsti nuotraukas grynas@grynas.lt. Nepamirškite tiksliai nurodyti konteinerių adresą.

Įspūdingiausių nuotraukų autorius bus apdovanotas latvių baldų dizainerių grupės sukurtu sukonstruojamu ekologišku uosio kilimėliu.