Pagal Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo 2008-2015 metų plėtros strategiją, viešai tiekiamo geriamojo vandens ir nuotekų tvarkymo paslaugų prieinamumas iki 2015 m. turėtų siekti 95 proc. visų Lietuvos gyventojų, o surenkamų nuotekų išvalymo iki nustatytų normų siektina reikšmė – 100 proc. Todėl Lietuvoje intensyviai vykdomi vandentvarkos projektai, kurių metu tiesiami nauji vandentiekio ir nuotekų tinklai, statomi nauji ir rekonstruojami seni nuotekų bei vandens valymo įrenginiai.

Šiuo metu Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovavimas ir plėtra vykdoma Kauno rajone (Zapyškyje, Karmėlavoje, Ramučiuose, Raudondvaryje, Kluoniškiuose, Dievogaloje, Kačerginėje).

Karmėlavoje jau nutiesta 90 proc. numatytų pakloti vandentiekio ir nuotekų tinklų, Ramučiuose - 50 proc. tinklų. Visus pagal šį projektą numatytus darbus planuojama atlikti iki 2013-ųjų gruodžio mėnesio.

Minėtas projektas apima 7 gatves Ramučiuose – Dainavos, Dvaro, Biruliškių, Bielinio, Beržų, Liepų ir Zversvos, bei 2 gatves Karmėlavoje – Pušyno ir Vieškelio. Projekto tikslas yra išplėtoti vandentvarkos infrastruktūrą, tačiau gyventojai patys nusitiesia tinklus nuo prie jų sklypo pastatyto buitinių nuotekų šulinėlio ir vandentiekio kapos iki savo namų. Iš viso pagal minėtą projektą bus nutiesta 14,1 km vandentiekio ir 33 km nuotekų surinkimo tinklų. Po to naudotis centralizuotai tiekiamu geriamuoju vandeniu galės 991, o nuotekų tinklais net 2149 gyventojai.

Bendrovė „Giraitės vandenys“ informavo, kad gyventojai, kuriems jau atvestos atšakos, gali pradėti jungtis prie naujai nutiestų komunikacijų, gavę prisijungimo sąlygas. Prašymą prisijungti galima pateikti bendrovėje „Giraitės vandenys“ arba seniūnijose. Gyventojai vandentvarkos infrastruktūra galės pradėti naudotis tik kai bus pasirašytas statybų užbaigimo aktas.

Pagal projektą taip pat bus rekonstruoti dveji pasenę, susidėvėję ir šių dienų reikalavimų nebeatitinkantys nuotekų valymo įrenginiai Karmėlavoje ir Raudondvaryje bei pastatyta nauja, moderni nuotekų valykla Zapyškyje.